e
Banner

Etiketler: berna yılmaz Çiğeroğlu



DHL Çin-Türkiye hattıyla İpek Yolu için iz bırakıyor


Yayın: 29-03-2018
Kategori: Demiryolu

Güney demiryolu hattı servisini başlatan öncü firma olarak İpek Yolu’nun canlandırılmasına büyük katkı sunan DHL Global Forwarding, denizyoluna göre daha hızlı, havayolu taşımacılığına göre daha ucuz bir alternatif sunuyor. Bu bağlantı sayesinde Çin’in Lianyungang kentinden yola çıkan bir yük treni 20 gün içinde İstanbul’a ulaşıyor. 




1 trilyon dolarlık küresel ticaretin lojistik krizine Seair ve Demiryolu çözümü



Dünya ticaret lojistiğinin yüzde 12’sinin gerçekleştiği Kızıldeniz rotasını kullanan gemilere gerçekleştirilen saldırılar Süveyş Kanalı’nı kullanan lojistik sektörünün işleyişini zora sokarken, alternatif rota arayışları başladı. 1 trilyon dolarlık ticaretin gerçekleştiği bölgede yaşanan kriz ile birlikte dünyanın önde gelen lojistik şirketi DHL GLOBAL FORWARDING ticaretin aksamaması için hem uygun maliyetli hem de pratik çözümler ortaya koydu.




DHL Global Forwarding Türkiye çalışanlarının yüzde 44'ü kadın


Yayın: 06-03-2024
Kategori: Lojistik

Çalışanları için çeşitlilik ve kapsayıcılık odağında, destekleyici ve ilgi çekici bir iş ortamı oluşturan DHL Group'un taşımacılık uzmanı kolu DHL Global Forwarding Türkiye çalışanlarının yüzde 44’ünü ve yönetim ekibinin yüzde 38’ini kadınlar oluşturuyor. Kadınlara yetenekleri doğrultusunda tüm departmanlarında görev veren DHL Global Forwarding staj ve burs programlarında da çeşitlilik ve kapsayıcılığa özen gösteriyor. 2025 yılına kadar kadın yönetici oranını yüzde 35’e çıkarmak için hedef koyan DHL Group; Shift Up A Gear, Women At DGFF, Women in Leadership, Circles, #IAMRemarkable ve LEAD Network gibi girişimlere de destek oluyor.